Személyes eszközök

Számítógép-használat, BTEK

A DEENKWiki2 wikiből

A lap korábbi változatát látod, amilyen Kkoltay (vitalap | szerkesztései) 2010. november 9., 15:33-kor történt szerkesztése után volt.
(eltér) ←Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Tartalomjegyzék

Könyvtári számítógépek használata

A Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár fontos szempontnak tartja, hogy olvasói számára minél szélesebb körű lehetőséget biztosítson Internetes és egyéb elektronikus információforrások eléréséhez, valamint folyamatosan bővülő számítógépes szolgáltatásaival segítse az oktatási-kutatási tevékenységet.

  • A könyvtár számítógépes katalógusát (OPAC) bárki térítésmentesen használhatja.
  • Az 1. emeleti Előcsarnokban, a 2. emeleti szabad polcos térben és a Folyóiratolvasóban elhelyezett számítógépeket csak számítógép használatra is jogosító olvasójeggyel lehet használni. Ezek díjszabásáról a beiratkozás menüpont alatt tájékozódhat.

A belépés jelszóval történik. A gépekre saját pendrive-val is csatlakozhatunk.

  • Az Internet elérés mellett számos adatbázis, elektronikus folyóirat-gyűjtemény áll a felhasználók rendelkezésére. Az EISZ (Elektronikus Információszolgáltatás Nemzeti Program) különböző adatbázisokat (pl. Web of Science, ScienceDirect, magyar kiadású folyóiratok, az Akadémiai Kiadó szótárai, lexikonok stb.) tesz elérhetővé a felsőoktatásban és a tudományos kutatásban részt vevő hallgatók, oktatók és kutatók számára.
  • A könyvtár állományában levő multimédia CD-ROM-ok és DVD-k használatára a könyvtárba beiratkozott olvasók jogosultak. Ezeket a 2. emeleti szabad polcos térben lévő számítógépeken lehet használni.
  • A 2. emeleti szabadpolcos térben ingyenesen igénybe vehető Jaws képernyőolvasó szoftverrel és szövegfelolvasó készülékkel ellátott számítógép szolgálja a látássérült hallgatókat és minden látássérült személyt, aki a DEENK Bölcsészettudományi és Természettudományi Könyvtárat használja, látogatja. A könyvtárban Braille-nyomtatást is lehet kérni.

Internet csatlakozás saját számítógépről

Szolgáltatások elérése otthonról

Videokonferencia