Személyes eszközök

Magyar Építőipari Katalógus (MÉK)

A DEENKWiki2 wikiből

Az építésügyi Tájékoztatási Központ által kiadott termékismertetőket 1976 óta gyűjtjük. Jelenleg ez az állományrész közel 74 000 termékleírást tartalmaz az építőipar területeiről.

Szakterületek

  • épületgépészet (csövek, idomok, öntvények, szerelvények, fűtés-és légtechnika, mérőberendezések, villamos szerelési anyagok, fényforrások, elzáró szerkezetek, kapcsoló- és jelzőberendezések, vízgépészet, stb.)
  • építőipari gépek (földmunkagépek, szállítógépek és járművek, emelő- és rakodógépek, mélyépítő gépek, építőipari szerszámok és műszerek, anyagelőkészítő-bedolgozó és energia átalakító gépek, stb.)
  • építőanyagok (alapanyagok, féltermékek, fémek, vegyi anyagok, stb.)
  • épületelemek és szerkezetek (előregyártott szilikátbázisú termékek, tipizált épületek, könnyűszerkezeti termékek, könnyűszerkezetes, tipizált komplett épületek és rendszerek, mérnöki és mélyépítési szerkezetek )

Feltárás, elérhetőség

A katalógusban való keresését Szaklista segíti. Csak nyomtatott formában érhető el. A gyűjtemény helyben használható a DEENK Műszaki Főiskolai Kari Könyvtárában, fénymásolható, nem kölcsönözhető. Mivel csak egy példányban gyűjtjük és nagy igénybevételnek van kitéve, a jövőben tervezzük a digitalizálását. StatCounter - Free Web Tracker and Counter


vissza az előző oldalra