Személyes eszközök

Európai Dokumentációs Központ

A DEENKWiki2 wikiből

Az Európai Dokumentációs Központok (EDK) hálózatát az Európai Bizottság hozta létre olyan egyetemeken és főiskolákon, ahol európai integrációs képzés folyik. Céljuk, hogy az egyetemi oktatásban és kutatásban részt vevő akadémiai kör számára elsődleges hozzáférést biztosítsanak az Európai Unió hivatalos kiadványaihoz. A Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtárban 1999-ben jött létre a Központ az Európai Unió Phare-programjának támogatásával, mely 2001-ben elnyerte az általános gyűjtőkörű státuszt. Napjainkban az EDK lehetőséget kínál arra, hogy az egyetemi közösség tájékozottságra tegyen szert az Európai Unióval kapcsolatos szakmai kérdésekben.

A gyűjtemény tartalma és elérhetősége

A gyűjtemény az Európai Unió szervezeteivel, tevékenységével foglalkozó elektronikus dokumentumokat; az Európai Unió Kiadóhivatala által küldött nyomtatott dokumentumokat; és a DEENK állományában lévő kapcsolódó szakirodalmat tartalmaz. Az Európai Dokumentációs Központ használói számára rendelkezésre állnak az Európai Unió közösségi adatbázisai, melyek ingyenesen hozzáférhetők online. A nyomtatott dokumentumokat helyben, a Főépületben lévő K105-ös szobában lehet használni. A gyűjtemény lelőhelykódja a katalógusban D1/EU.

Az Európai Dokumentációs Központ gyűjteménye elérhető nyitvatartási időben, a Bölcsészettudományi és Természettudományi Könyvtárban. Az EU honlapján található elektronikus források pedig napi 24 órában rendelkezésre állnak.

Kapcsolat:
jcsukas@lib.unideb.hu
bacso.bettina@lib.unideb.hu

vissza az előző oldalra